Βασικές συμβουλές βελτίωσης online πωλήσεων

Εκτιμώμενος Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Back to the basics: Βασικές, αλλά ουσιαστικές συμβουλές για τη βελτίωση των online πωλήσεων

 

Εισαγωγή

Πολύ συχνά, ιδιαίτερα σε περιόδους δυσκολίας ή αβεβαιότητας όπως αυτή που διανύουμε, οι ξενοδόχοι ρωτούν ή ερωτώνται, τι κινήσεις μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν τις πωλήσεις τους. Η απάντηση είναι σίγουρα σύνθετη και δεν μπορεί να δοθεί εύκολα μέσα από λίγες γραμμές κειμένου. Πολλές φορές απαιτείται μία τεκμηριωμένη, σύνθετη στρατηγική, με τολμηρές και ακριβείς ενέργειες, σε βάθος χρόνου.

Η κάθε προσέγγιση έχει το κόστος, το ρίσκο και τα οφέλη της. Και σαφώς ο καθένας μπορεί να επιλέξει την στρατηγική του με διαφορετικά κριτήρια (προϊόν, ένταση, budget κλπ).

Σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να περιγράψει εις βάθος τα χαρακτηριστικά μίας σύνθετης στρατηγικής online πωλήσεων. Αντιθέτως, σκοπός είναι να περιγράψει τα βασικά βήματα τα οποία θα βοηθήσουν έναν επαγγελματία του τουρισμού να θέσει σωστές βάσεις για αποτελεσματικές online πωλήσεις και προβολή του καταλύματός του. Οι προτάσεις έχουν επιλεχθεί λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμένο χρόνο, χρήμα και διαθέσιμους πόρους των επαγγελματιών.

Συμπληρωματικά, η προσέγγιση και οι ενέργειες που περιγράφονται παρακάτω έχουν σαν σκοπό να ελαχιστοποιήσουν τις «online αδυναμίες» του καταλύματος, και ως εκ τούτου, να αποκλείσουν βασικά κενά που μπορεί να υπάρχουν στις online πωλήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι παρακάτω λύσεις οφείλουν να συνυπολογίζονται μαζί με άλλες παραμέτρους, όπως υφιστάμενη λειτουργία καταλύματος, το προϊόν και ποιες ανάγκες εξέλιξης και βελτίωσης υπάρχουν, διαφοροποίηση, επιπλέον υπηρεσίες κλπ., ώστε να αποφασίζεται συνολικά η στρατηγική.

Συμβουλή 1: Βελτιστοποιήστε τα κανάλια διανομής

Τα κανάλια διανομής ενός ξενοδοχείου περιλαμβάνουν Online Travel Agents, Tour Operators, Wholesalers/Bedbanks, GDS (Global Distribution Systems) και άλλα B2B κανάλια. Διαβάστε περισσότερα για το πως να επιλέξετε τη σωστό μίγμα

Πλήρες άρθρο: Πως να βελτιστοποιήστε τα κανάλια διανομής στο ξενοδοχείο σας

Συμβουλή 2: Επικεντρωθείτε στις απευθείας πωλήσεις

Το ξενοδοχείο έχει άμεσο όφελος από την αύξηση των απευθείας πωλήσεων. Παρόλα αυτά, η διαδικασία αύξησης των απευθείας κρατήσεων είναι σύνθετη. Δείτε ορισμένες συμβουλές για το πως να προσεγγίσετε απευθείας πελάτες.

Πλήρες άρθρο: Πως να βελτιώσετε τις απευθείας κρατήσεις

Συμβουλή 3: Βελτιστοποιείστε την online προβολή σας

Κάθε ξενοδοχείο προβάλλεται σε αρκετές online σελίδες, από OTAs, ιστοσελίδες τουριστικού περιεχομένου (metasearch, blogs κλπ) και social media. Μάθετε περισσότερα για το πως να βελτιώσετε την προβολή σας.

Πλήρες άρθρο: Βελτιστοποιείστε την online προβολή σας

Συμβουλή 4: Σωστή τιμή

Ο ορισμός της τιμής πώλησης είναι ιδιαίτερα δύσκολος και αποτελεί μία χρονοβόρα διαδικασία. Διαβάστε το άρθρο για μια απλή προσέγγιση στο θέμα της τιμής.

Πλήρες άρθρο: Σωστή τιμή και πως να την επιλέξετε

Συμπεράσματα

Αναμφισβήτητα οι online πωλήσεις αποτελούν το παρόν και το μέλλον στην ξενοδοχειακή αγορά. Οι σύγχρονοι ξενοδόχοι οφείλουν να έχουν γνώσεις οι οποίες θα τους βοηθήσουν στην βέλτιστη online τοποθέτηση αλλά και απόδοση των online καναλιών. Σκοπό πάντα αποτελεί η μακροπρόθεσμη και βιώσιμη κερδοφορία του καταλύματος. Η εξέλιξη των online εργαλείων απαιτεί εξειδίκευση και το τοπίο αναπτύσσεται γοργά, με αποτέλεσμα εύκολα μία επιχείρηση να βρεθεί πίσω.

Στον αντίποδα αυτού, τα εργαλεία γίνονται ολοένα και πιο προσιτά στους χρήστες και παρέχουν αρκετά δεδομένα που βοηθούν στη λήψη αποφάσεων. Οι βασικές αρχές των online πωλήσεων θα παραμείνουν για αρκετό διάστημα οι ίδιες, ενώ η τεχνολογία θα προσθέτει λύσεις και εργαλεία. Το εξειδικευμένο προσωπικό ή οι εταιρείες θα συνεχίσουν να δίνουν πρόσθετη αξία στις online πωλήσεις όσο υπάρχει εξέλιξη των εργαλείων. Το σίγουρο είναι ότι τα εργαλεία παρέχονται απλόχερα στους ξενοδόχους και επαγγελματίες του τουρισμού και θα συνεχίσουν να γίνονται πιο εύχρηστα. Η πρόκληση του σήμερα αφορά στην ολιστική επεξεργασία των δεδομένων και τη λήψη έγκαιρων και σωστών αποφάσεων.