Τι ενέργειες μπορεί να κάνει το ξενοδοχείο το χειμώνα;

Εκτιμώμενος Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ενέργειες που πρέπει να γίνονται όταν το ξενοδοχείο μας είναι κλειστό

Ενέργειες στα Online κανάλια

Α.  Έλεγχος παρουσίασης και βελτίωση αυτής με τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες στα κανάλια Meta-search (π.χ. Tripadvisor-Trivago κ.α.).

Β.  Έλεγχος παρουσίασης και βελτίωση των φωτογραφιών στα ΟΤΑ/ΤΑ που συνεργάζεται το κατάλυμα, όπως και στην ιστοσελίδα του & τα social media (αν υπάρχoυν).

Social Media:  Εάν δεν υπάρχουν, καλό είναι να δημιουργηθεί τουλάχιστον ένα Facebook Page για το κατάλυμα, και να ενημερωθεί ανάλογα με περιεχόμενο (παροχές, τηλέφωνα επικοινωνίας, σημείο στο χάρτη κλπ).

Γ. Πέρασμα τιμών & διαθεσιμότητας στα κανάλια που συνεργαζόμαστε για το νέο έτος.

Εναλλακτικά, συνεργασία με Channel Manager, ώστε το πέρασμα τιμών-διαθεσιμότητας να γίνει 1 φορά.

Δ.  Καταχώρηση σε ειδησεογραφικά sites τουρισμού (π.χ. Greek Travel Pages, Travel Daily News), με όσο το δυνατό πιο φρέσκο και εμπλουτισμένο περιεχόμενο (Factsheet, φωτογραφίες, κείμενα). Αυτό θα μας φέρει κινητικότητα και από Β2Β συνεργασίες.

 
 

Συμβουλη / Tip:

Χρησιμοποιείστε τα εργαλεία που σας προσφέρουν οι ΟΤΑs για να ολοκληρώσετε εργασίες όπως η καταχώρηση τιμών (πχ. δυνατότητα αντιγραφής τιμών) ή οι προτάσεις των εκπροσώπων και τις συμβουλές του εκάστoτε extranet.

Οperations Front Office

ΣΤ.  Έλεγχος και πέρασμα όλων των κρατήσεων στο πλάνο του ξενοδοχείου (χειρόγραφο ή ηλεκτρονικό).

Η.  Έλεγχος της διαθεσιμότητας για όλη τη σαιζόν και συμπλήρωση κενών δωματίων όπου έχουν προκύψει

Θ. Προέγκριση των πιστωτικών καρτών, ανάλογα με την πολιτική κρατήσεων  του καταλύματος

Ι. Επικοινωνία με τους πελάτες που έχουν κλείσει ήδη/κλείνουν, ώστε να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της διαμονής τους.

Ενέργειες λίγο πριν το άνοιγμα της επιχείρησης

Α.  Αποστολή ενός Δελτίου Τύπου για περαιτέρω κινητοποίηση των Β2Β συνεργασιών – θα πρέπει να αποσταλεί στα κύρια ειδησεογραφικά κανάλια του τουρισμού, (π.χ. Greek Travel Pages, Travel Daily News κ.α.).

Β. Ενημέρωση των Social Media του ξενοδοχείου για το άνοιγμα.  Για τόνωση της κίνησης, θα μπορούσε και να συνδυαστεί με κάποια προσφορά ειδική για τη χαμηλή περίοδο.

Γ.  Επικοινωνία με τους πελάτες που αφίκνυνται στις επόμενες 30 ημέρες, ώστε να γίνει ένα upsell σε δωμάτια ή και παροχές (π.χ. μεταφορά από αεροδρόμιο, εκδρομές, δραστηριότητες).