Google Ads για την αύξηση των απευθείας πωλήσεων σε ξενοδοχεία

Εκτιμώμενος Χρόνος Ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ο σημαντικός ρόλος των Google Ads στην αύξηση απευθείας πωλήσεων στα ξενοδοχεία

Στον ανταγωνιστικό τομέα των πωλήσεων ξενοδοχείων, τα Google Ads αποτελούν ένα κρίσιμο εργαλείο για την αύξηση των απευθείας κρατήσεων. Με τις δυνατότητες προσέγγισης χρηστών και τις επιλογές ακριβούς στόχευσης, τα Google Ads επιτρέπουν στα ξενοδοχεία να συνδέονται με πιθανούς επισκέπτες που αναζητούν ενεργά διαμονή και ξενοδοχείο σε μία περιοχή.

Οι διάφορες καμπάνιες προβολής φροντίζουν ώστε τα ξενοδοχεία να εμφανίζονται σε περίοπτη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης αλλά και στα λοιπά μέσα της Google (Youtube, τρίτες ιστοσελίδες, emails κλπ), και με αυτό τον τρόπο να αυξήσουν σημαντικά την προβολή τους και κατά συνέπεια να αυξήσουν τις απευθείας κρατήσεις. 

Επιπλέον, τα Google Ads επιτρέπουν στα ξενοδοχεία να εξατομικεύουν σε μεγάλο βαθμό τις καμπάνιες τους, την προβολή του brand τους και να προσαρμόζουν τις προσφορές και τις προωθήσεις σε μεμονωμένες προτιμήσεις και συμπεριφορές χρηστών. Αυτό το επίπεδο προσαρμογής ενισχύει την αφοσίωση και ενισχύει τα ποσοστά μετατροπών, οδηγώντας τελικά σε υψηλότερα έσοδα και κερδοφορία.

Στο σημερινό ψηφιακό τοπίο, η αξιοποίηση της δύναμης των Google Ads δεν είναι απλώς χρήσιμη! Είναι απαραίτητη για τα ξενοδοχεία που θέλουν να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις μέσω του website τους και της μηχανής κρατήσεων, μειώνοντας σημαντικά το κόστος πωλήσεων αλλά παραμένοντας μπροστά από τον ανταγωνισμό!

Case Study: Avra Imperial Hotel 5* στα Χανιά: 20% Αύξηση των early booking κρατήσεων για το 2024

Μέσα από το case study παρουσιάζουμε πως η Reload αξιοποίησε τα Google Ads σε μια δυναμική στρατηγική καμπάνια για την αύξηση των Early Booking κρατήσεων του ξενοδοχείου Avra Imperial Hotel 5* στα Χανιά.

Βασικά στοιχεία της καμπάνιας

Η προβολή για το 2024 ξεκίνησε αμέσως μετά το πέρας της σεζόν του 2023. Συνδυάσαμε τις Kαμπάνιες Aναζήτησης (Search Ads) και τις καμπάνιες Μέγιστης Απόδοσης (Performance Max), οι οποίες στόχευσαν τους πιθανούς επισκέπτες σε πολλές ψηφιακές πλατφόρμες της Google, οδηγώντας τους υποψήφιους πελάτες σε απευθείας κράτηση.

Ποιοι τύποι καμπάνιας χρησιμοποιήθηκαν

Μέσω στοχευμένων καμπανιών αναζήτησης, η εταιρεία τοποθέτησε στρατηγικά τις προσφορές του ξενοδοχείου στην πρώτη γραμμή των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, αποτυπώνοντας αποτελεσματικά την πρόθεση των χρηστών και οδηγώντας την επισκεψιμότητα στην πλατφόρμα κρατήσεων του ξενοδοχείου. Ταυτόχρονα, με τις Performance Max Campaigns μεγιστοποιεί το Brand Awareness των χρηστών και διανέμοντας έξυπνα τις διαφημίσεις στο εκτεταμένο δίκτυο της Google, βελτιστοποιώντας τις μετατροπές και προσελκύοντας κατάλληλους δυνητικούς πελάτες.

Επιλογή κοινού (Audience) και λέξεις κλειδιά (keywords & keyphrases)

Έγινε προσεκτική επιλογή κοινού, μέσα από αγορές και χώρες οι οποίες έχουν υψηλή δυναμική για την περιοχή, και στοχεύσαμε στα κατάλληλα δημογραφικά προφίλ πελάτη.
Ταυτόχρονα, με στρατηγική επιλογή λέξεων κλειδιά, χαμηλό μέσο κόστος ανά κλικ (0.32€) έγινε βέλτιστη απόδοση ανά κλικ, μεγιστοποιώντας την επισκεψιμότητα αλλά και τη μετατρεψιμότητα.
 
 

Τα μετρήσιμα αποτελέσματα της καμπάνιας

Η ολοκληρωμένη προσέγγιση διευκόλυνε μια αξιοσημείωτη αύξηση 20% στα έσοδα από κρατήσεις early booking, ωθώντας το ξενοδοχείο σε υψηλές πληρότητες από τις αρχές του έτους. Τα Google Ads όχι μόνο ενισχύουν την παρουσία του ξενοδοχείου στην αγορά, αλλά και σταθεροποιούν τη θέση του ως κορυφαίου ξενοδοχείου πολυτελείας στα Χανιά, διασφαλίζοντας διαρκή ανάπτυξη και κερδοφορία για το μέλλον και ιδιαίτερα χαμηλό κόστος πωλήσεων το οποίο δεν ξεπερνά το 2% (ROAS 6887%).
 
 

5 βασικές βέλτιστες πρακτικές για τη χρήση των Google Ads για την προώθηση ξενοδοχείων:

Στον ανταγωνιστικό κόσμο του μάρκετινγκ ξενοδοχείων, η αξιοποίηση της δύναμης του Google Ads μπορεί να είναι το κλειδί για την αύξηση των κρατήσεων και την αύξηση των εσόδων. Ακολουθούν πέντε βέλτιστες πρακτικές για την αποτελεσματική προώθηση του ξενοδοχείου σας μέσω του Google Ads:

Επιλογή στοχευμένων λέξεων-κλειδιών:

Πραγματοποιήστε ενδελεχή έρευνα λέξεων-κλειδιών για να εντοπίσετε σχετικούς όρους που ευθυγραμμίζονται με τις προσφορές του ξενοδοχείου σας και το κοινό-στόχο, τις χώρες (και γλώσσες). Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό λέξεων-κλειδιών που αντιστοιχούν στα USPs σας, τον προορισμό αλλά και τον ανταγωνισμό. Ενσωματώστε λέξεις-κλειδιά με βάση την τοποθεσία για να προσεγγίσετε ταξιδιώτες που αναζητούν καταλύματα στην περιοχή σας. Ελέγχετε τακτικά και βελτιώστε τη λίστα λέξεων-κλειδιών σας για να διασφαλίζετε τη μέγιστη συνάφεια και απόδοση. Μη φοβηθείτε να απενεργοποιήσετε “ακριβές” λέξεις κλειδιά που δεν αποδίδουν και φροντίστε να παρακολουθείτε το trend των νέων λέξεων μέσα από το keyword manager της google.

Δημιουργείστε ελκυστικές διαφημίσεις: 
 • Δημιουργήστε ένα συναρπαστικό “κείμενο” διαφήμισης που αναδεικνύει τα μοναδικά σημεία πώλησης, τις ανέσεις και τις ειδικές προσφορές του ξενοδοχείου σας. 
 • Χρησιμοποιήστε πειστική γλώσσα για να προσελκύσετε πιθανούς επισκέπτες και να διαφοροποιήσετε το ξενοδοχείο σας από τους ανταγωνιστές. 
 • Ενσωματώστε επεκτάσεις διαφημίσεων, όπως συνδέσμους ιστότοπου, μηνύματα προώθησης και δομημένα αποσπάσματα για την παροχή πρόσθετων πληροφοριών και τη βελτίωση της προβολής των διαφημίσεων και προσφορές. 
 • Διασφαλίστε συνέπεια μεταξύ του αντιγράφου της διαφήμισής σας και του περιεχομένου της σελίδας προορισμού για να προσφέρετε μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη. 
 • Κάντε χρήση φωτογραφιών στις καμπάνιες Display και Performance max και καταχωρήστε το λογότυπο καθώς και υλικό βίντεο για να αυξήσετε το brand awareness σας.
Στρατηγική χρήση προϋπολογισμού: 
 • Εφαρμόστε μια στρατηγική η οποία θα βασίζεται στους στόχους σας και τον προϋπολογισμό της καμπάνιας σας. 
 • Περιορίστε τη χρήση των ακριβών λέξεων κλειδιών και εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε αυτοματοποιημένες στρατηγικές bidding, όπως το target CPA (στόχος κόστους ανά αγορά) ή ο στόχος απόδοσης διαφημιστικής επένδυσης (ROAS) για να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα των δαπανών διαφήμισης. 
 • Παρακολουθήστε προσεκτικά την απόδοση της καμπάνιας σας και προσαρμόστε τις στρατηγικές υποβολής προσφορών, όπως απαιτείται, για βελτιστοποίηση για μέγιστη απόδοση επένδυσης. 
 • Μη φοβηθείτε να αυξήσετε τον προϋπολογισμό όταν η απόδοσή σας είναι υψηλή.
Στόχευση διαφήμισης: 
 • Επιλέξτε σοφά τις χώρες στις οποίες θα στοχεύσετε με βάση τις αγορές που επισκέπτονται τον προορισμό και το ξενοδοχείο σας. 
 • Επιλέξτε κυρίως αγορές με individual πελάτες και εκμεταλλευτείτε τις last minute κρατήσεις προσθέτοντας τις αντίστοιχες αγορές. 
 • Χρησιμοποιήστε προηγμένες επιλογές στόχευσης, όπως δημογραφική στόχευση, στόχευση κοινού και remarketing, για να προσεγγίσετε τα ιδανικά τμήματα κοινού σας. 
 • Πειραματιστείτε με διαφορετικές τοποθετήσεις διαφημίσεων στο δίκτυο Google, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης, της προβολής και του YouTube, για να μεγιστοποιήσετε την προσέγγιση χρηστών και την έκθεση. 
 • Προσαρμόστε τα διαφημιστικά σας μηνύματα και τα διαφημιστικά σας στοιχεία ώστε να έχουν απήχηση σε συγκεκριμένα τμήματα κοινού και προτιμήσεις κρατήσεων.
Συνεχής παρακολούθηση και βελτιστοποίηση: 
 • Παρακολουθήστε τακτικά τις μετρήσεις απόδοσης της καμπάνιας σας, συμπεριλαμβανομένων των αναλογιών κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR), των ποσοστών μετατροπών (Conversions) και της απόδοσης διαφημιστικής δαπάνης (ROAS). 
 • Χρησιμοποιήστε τη δοκιμή A/B για να πειραματιστείτε με διαφορετικά διαφημιστικά κείμενα, μηνύματα και επιλογές στόχευσης για να προσδιορίσετε τι έχει καλύτερη απήχηση στο κοινό σας. 
 • Πραγματοποιήστε βελτιστοποιήσεις βάσει δεδομένων και πληροφοριών που σας παρέχει η Google αλλά και η μηχανή κρατήσεων ώστε να βελτιώνετε συνεχώς την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των καμπανιών σας στο Google Ads.

Εφαρμόζοντας αυτές τις πέντε βέλτιστες πρακτικές, τα ξενοδοχεία μπορούν να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπο των καμπανιών τους στο Google Ads, να προσελκύσουν κατάλληλους δυνητικούς πελάτες και να αυξήσουν τις άμεσες κρατήσεις, οδηγώντας τελικά σε αυξημένα έσοδα και ανάπτυξη επιχειρήσεων.

Συμπεράσματα

Σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό τοπίο φιλοξενίας, όπου τα ξενοδοχεία διεκδικούν την προσοχή απαιτητικών ταξιδιωτών, τα σωστά Google Ads αποτελούν ένα παράγοντα που αλλάζει το παιχνίδι, προσφέροντας ευκαιρίες για ώθηση απευθείας κρατήσεων και αύξηση εσόδων. Αξιοποιώντας τη δύναμη του στοχευμένου μάρκετινγκ, των εξατομικευμένων διαφημίσεων και των μετρήσιμων αποτελεσμάτων, τα ξενοδοχεία μπορούν να: 

 1. αυξήσουν την προβολή τους στο διαδίκτυο
 2. να προσελκύσουν τις αγορές στόχους
 3. να μετατρέψουν τους επισκέπτες σε απευθείας πελάτες

Καθώς το ψηφιακό οικοσύστημα συνεχίζει να εξελίσσεται, η υιοθέτηση των Google Ads ως μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ δεν είναι απλώς επωφελής, αλλά μονόδρομος για τα ξενοδοχεία που επιθυμούν να διατηρούν βιώσιμες πωλήσεις αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες των καναλιών απευθείας πωλήσεών τους.